De bedste råd til at lægge fliser i ferien

132u.jpg

Foråret står for døren og det samme gør flere ferier. Det er tid til at gå i gang med de byggeprojekter, du har glædet dig til hele vinteren. Noget af det, der kan se værst ud efter en lang og våd vinter, er din terrasse og dine fliser. Så måske er tiden kommet til at lægge en helt ny terrasse eller bare reparere det hjørne af terrassen, som er dækket af ukrudt eller ikke længere ligger lige.

Men du vil gerne sikre dig, at din nye terrasse forbliver pæn i mange år, så du ikke skal lægge en ny allerede til næste forår. Lige her har vi samlet nogle ting, du skal være opmærksom på, når du beslutter dig for lægning af fliser.

De bedste råd

Det første råd, du skal have, før du lægger dine fliser, er at lave et godt stykke forberedelsesarbejde. Først skal du finde ud af, om du selv vil kaste dig ud i projektet, eller om du har brug for professionel hjælp. Det er netop i forberedelsesfasen, at de fleste fejl begås, når der bliver lagt fliser. Det er nemlig her, du skal tage alle de vigtige beslutninger. Hvilke fliser vælger du? Hvilket underlag bruger du? Hvilken højde lægger du fliserne i, og hvordan sørger du får, at de ligger jævnt. Du skal have en klar idé om, hvilken type terrasse, du vil have, for det kan være meget besværligt at skifte mening undervejs.

Det er vigtigt at huske, at udendørs fliselægning er en kamp mod naturen. Jorden under din terrasse er i konstant bevægelse og bliver påvirket af både dyr, regnvand og ukrudt. Derfor er det din opgave at sørge for, at din terrasse er så modstandsdygtig som overhovedet muligt.

Det er sjældent nok at hælde noget stabilgrus ud, jævne det og lægge en flise. Du skal overveje, hvor stort behovet er for at bruge ukrudtshæmmende materialer, og du skal sikre dig, at din terrasse står pænt året rundt.

Allerede nu kan det virke som et uoverskueligt projekt. Heldigvis kan du helt gratis og uforpligtende indhente tilbud hos professionelle til din opgave, og det er måske værd at overveje, før du beslutter dig for at lægge dine fliser forkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *