Forælder eller ej? Se det som et eventyr!

kajaktur
132u.jpg

I løbet af et liv er det umuligt at undgå, at du på et tidspunkt kommer til at stå over for nogle ganske definerende livsvalg. Der er her tale om beslutninger, som kommer til at spille en afgørende rolle for den retning, som resten af dit liv kommer til at tage.

I de unge år ser mange disse valg som små eventyr. Skal jeg tage endnu et sabbatår og tage ud at rejse? Skal jeg flytte til en ny by for at forfølge mit drømmestudie? Eller skal jeg flytte til udlandet for at lære et nyt sprog?

 kvinde kan ikke træffe beslutning

Voksenlivet banker på

Men efterhånden som vi bliver ældre, ændrer vores perspektiv sig typisk. Beslutningerne virker ikke længere så sjove, men derimod tunge. Her handler valgene lige pludselig om ansvar, nærmere bestemt hvor meget, vi bør tage. Et eksempel på sådan et valg, er valget om at blive forælder.

For nogle mennesker er dette slet ikke et valg. De ved med sikkerhed, at de skal have børn – eller at de ikke skal have det. Men for andre er det en stor beslutning, som kræver en frygtelig masse overvejelse. Står du midt i sådan et valg, så læs med her.

Belys det med et nyt perspektiv

Det kan være svært med en helt basal for- og imod-liste, når det kommer til et potentielt forældreskab. For tingene kan ikke altid vejes op imod hinanden en-til-en. I stedet skal du måske prøve at belyse valget ud fra et andet perspektiv.

Prøv at se på den mulige nye retning i dit liv lidt ligesom et af de eventyr, du stod over for, dengang du var yngre. På den måde får du mulighed for at mærke efter, hvordan du helt basalt føler om beslutningen i i din krop.

Får du sommerfugle i maven?

Sæt dig ned, luk øjnene og forestil dig det kæmpe eventyr, som det at få et barn jo i bund og grund er. Mærk efter helt nede i tæerne. Giver det dig sommerfugle i maven, eller synker dit hjerte ved tanken? Pumper adrenalinen, eller er det i højere grad frygt, du mærker?

Er du stadig i tvivl, så prøv at lave lidt research. Gå ind på sider om babyer og babyliv og kig dig lidt omkring. Får de søde billeder, det nuttede tøj og de fine beretninger dit hjerte til at banke lidt hurtigere? Eller efterlader de dig helt kold?

baby i græsmark

Vær ærlig over for dig selv

Først og fremmest er det helt vildt vigtigt, at du forbliver ærlig over for dig selv igennem hele beslutningsprocessen. Med hensyn til det at få et barn, kan der være rigtig mange i din omgangskreds, som har holdninger til din beslutning og forventninger til dig.

Men det skal aldrig være andres beslutning. Det skal derimod være din, helt og alene. Lader du dig presse til noget, du ikke har lyst til, så bliver det med garanti ikke en succes. Derfor skal du gøre det, du inderst inde godt ved er rigtigt. På den måde starter du dit næste eventyr på den bedste måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *