Evnen til at bygge nærende relationer har stor betydning for dit generelle liv

132u.jpg

Sunde og nærende relationer er vigtige for vores generelle trivsel. Fra vi er helt små fødes vi i tilknytning til vores forældre. Disse tilknytningsbånd danner grundlag for vores videre færd i livet. Derfor er evnen til at bygge nærende relationer af stor betydning set i forholdet til at leve det gode liv.

Sund tilknytning

Omsorgsgivende forældre både psykisk og fysisk er vigtig byggesten i vores opvækst. Sund som usund tilknytning får stor betydning for vores livsbetingelser senere hen i livet. Det være sig udmøntet i et godt liv, men for nogle mennesker også et liv, hvor tilknytningsskader kan stå i vejen for at leve det gode liv. Derfor er evnen til at bygge nærende relationer af stor betydning.

Betydningsfulde relationer

Sunde venskaber bygger på tillid, tryghed og loyalitet. Det er her vi som mennesker mærker, at vi holdes af og er værdsat. Det gør, at vi igennem livet støttes af oprigtige mennesker, som vil os det godt. Ja det bedste. Her er byggesten som kærlige og ærlighed en del af fundamentet, som gør at måtte man have eventuelle problemer, så er der altid en i ens omgangskreds, der mestrer at lytte. Fylder ens problemer dog mere end ret er, kan personlig udvikling være at foretrække for en.

Usunde mønstre kan ændres til sunde

Oplever du flere problemer i dit liv end godt er, er det ikke utænkeligt, at tilknytningsskader kan have været en del af din opvækst. Trods de kan være grundlagt tidligt i din barndom, er det dog som voksen muligt at udvikle sig ud af disse tilknytningsskader. For det gode liv bør jo være tiltænkt alle. Det gode liv bygger på, at vi har det godt med os selv, mestrer vores liv til gavn og i kærlighed til os selv, men også i kærlighed til andre.

De færreste mennesker går igennem livet uden at lære noget af andre

Trods man måske selv oplever at have et rigtigt godt liv uden de større bekymringer, har vi alle sammen et eller andet, vi kan bedre i relationer til andre. Kærlighed kan nemlig altid udvikles og vi vises oftest vores skyggesider i samspillet med andre. Der er nemlig nok ingen mennesker, der er 100% helt perfekt. Du kan måske blive bedre til at lytte, handle på dine ord eller mønstrer mere nærvær. Og måske bliver vi i kontakten til de mennesker, som er omkring os netop gjort opmærksom på denne manglende evne. Netop fordi de holder af os og vi betyder noget for dem. Og det er jo en god start for at blive klogere på sig selv og heraf udvikle sig til at blive et mere autentisk menneske.

Alle typer mennesker besidder kvaliteter og kompetencer

Det er nok de færreste mennesker, som ikke besidder nogle værdifulde egenskaber. Trods man måske har oplevet at have en dum chef, så har vedkommende helt sikkert haft nogen evner til at drive sin virksomhed frem i livet. Disse styrker er positive og kan blive drivkraft i ens personlige udvikling.

Enneagramtyper som personligt værktøj

Det gode ved at benytte enneagram er at de ikke fastlåser os til at være i en kasse. De skal ses vejledende, men kan være en hjælpende hånd til at finde vejen tilbage til vores eget autentiske nærvær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *