Føl dig tryg når du begiver dig ud i verden

132u.jpg

Skal du snart ud at rejse? Måske er det din første rejse uden dine forældre? Den første rejse på egen hånd eller med en flok venner?

For nogle mennesker kan dét at rejse virke skræmmende. De mange nye indtryk, kulturmøderne og de fremmede mennesker kan i al enkelhed intimidere nogle. Uanset hvad, er der forskellige ting, som kan få dig til at føle dig mere tryg, når du begiver dig ud i verden. 

Det gælder om at udforske dine grænser på en måde, som stadig er rar og ikke for uhyggelig. Dette kan du fx gøre ved at tage nogle af de ting og de vaner, som du har herhjemme, med dig ud i verden. 

Det kan du gøre

Der er flere ting, som du kan gøre, for at komme til at føle dig mere tryg, når du befinder dig et fremmed sted. Det er for det første at tage nogle ting med derhjemmefra, som får dig til at føle dig tryg. Dette kan være noget tøj, som du føler dig godt tilpas i. Det kan også være en særlig bog eller måske et billede af en, du holder af. 

Musik er også en vigtig faktor i forhold til tryghed. Sørg for at have noget musik med dig på fx din mobil, som du kan lytte til, hvis du får hjemve eller bliver utryg. Musik kan virke ekstremt beroligende, og i disse moderne tider er det let for dig at have musik med på din tur. 

Hold fast i dine vaner

Dine vaner minder dig om, hvem du er, og hvor du kommer fra. Hvis du fx ryger e-cigaretter fra mærket SMOK, så bliv ved med dette, når du er ude og rejse. 

Det lyder måske fjollet, men du vil føle dig tryg ved at holde fast i gamle vaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *