Byg en hytte i haven og hav kortere til feriedestinationen

hytte
132u.jpg

Trænger du til ferie, afslapning og velvære? Og synes det lidt langt ude i fremtiden, før du kan få mange feriedage i streg, hoppe på et fly og drage mod syd? Så tag på weekendferie i din egen baghave og byg i samme forbindelse en lille hytte, som bliver jeres opholdssted hen over weekenden. 

ferie

Hvorfor skal I tage på ferie i haven?

Der skal meget lidt til, før vi føler, at vi har fjernet os fra de vante omgivelser, og det er netop de nye omgivelser, feriefølelsen og det, at der ikke er noget, der minder om hverdag, som kan få os til at slappe af helt ned i maven. Og hvis du ikke har råd til en lang ferie til Thailand, eller ganske enkelt ikke har flere feriedage tilbage, hvorfor så ikke nappe en weekend i en hytte i haven. Her kan I lave mad over et gasblus, sidde ved bålet om aftenen og se på stjerner, læse bøger og magasiner dagen lang, gå mange og lange vandreture i den nærliggende skov eller bade hele dagen på en nærliggende strand.

Der skal næsten ingenting til, før feriefølelsen indtræder, så udnyt at du har en have, og brug den til at få en pause fra en presset hverdag.

Hvilken hytte skal du bygge?

Når du skal bygge et lille ekstra hus i haven, er størrelsen ikke afgørende. Faktisk bør det være så småt som muligt, så du netop får hyttefølelsen og ikke bare følelsen af at sidde i et hus. Om muligt skal det blot bestå af et soveværelse med en lille hyggelig skrivebordsplads og eventuelt en sofa, I kan slænge jer i. 

Når du skal bygge en lille hytte, der skal fungere som en slags ferieresidens i jeres have, er det vigtigt, at du ikke bygger for dyrt. Det skal jo netop blot være et lille ekstra opholdssted, så lad være med at kaste alt for mange penge efter det.

Du kan finde billige byggematerialer på nettet, og du kan også indhente flere tilbud fra flere forskellige håndværkere, så du opnår den bedste og billigste pris muligt.

afslapning

Hvad skal du lave på din hytte-ferie?

Faktisk bør du lave så lidt som muligt på din ferie i haven. Få læst alle de bøger, du ikke synes, du har tid til at åbne. Slik sol og fald i søvn midt på dagen. Se gamle film hele natten. Sov længe og spis langsom morgenmad. Bestil takeaway, der leveres til jeres hytte i haven.

Hvis du virkelig ikke kan sidde stille, så gå på opdagelse i jeres nærområde. Er der steder, man bare skal se og opleve? Caféer eller restauranter, I ikke har udforsket endnu? I er på ferie – så I skal gøre det, I plejer at gøre på en ferie. God ”rejse”. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *