Sådan kommer du tættere på naturen i dit eget nærområde

Smuk natur
132u.jpg

”At rejse er at leve” – sådan sagde H. C. Andersen, og han har da også ret, da det er igennem vores aktivitet og oplevelser, at vi kommer til at opleve den verden, som vi bor i. Men H. C. Andersen nævnte ikke noget om, hvor langt man behøver at rejse, førend man lever. 

I disse moderne tider har vi muligheden for at besøge selv de fjerneste dele af planeten – så længe vi dog har de økonomiske midler til det. Hvis det dog kniber lidt med pengene, så ligger verden heldigvis åben lige udenfor din hoveddør, hvormed du altså ikke behøver at rejse langt bort, førend du kan opleve nye og spændende ting. 

Herunder får du 3 ideer til, hvordan du kan rejse ud i naturen i dit eget nærområde. 

1. Vandr ud i naturen og overnat i shelter

Rundt omkring i det danske land er der spredt en helt masse shelterpladser, som man kvit og frit kan benytte, når man ønsker det. Dermed har man altså muligheden for at pakke en rygsæk med forsyninger, trække i de gode vandresko og så begive sig ud på en vandretur til et shelter.

Dette kan evt. også være en måde, hvorpå man kan holde sommerferie herhjemme i Danmark. Man kan planlægge en længere rute, hvor man så går eller cykler fra shelter til shelter, så man rigtig kan komme ud og opleve naturen. 

2. Byg dit eget shelter i haven 

Hvis du ikke er så meget for vandreture, eller muligheden for at der dukker andre mennesker op ved dit shelter, så kan du også vælge at bygge dit eget shelter, hvis du har en have med god plads. På den måde tilføjer du endnu et rum til dit hjem, men hvor du altså har fuld adgang til naturen hele tiden. 

Det kræver selvfølgelig lidt mod at gå i gang med dette projekt, men hvis du har nogle gode, billige byggematerialer og lidt gør-det-selv-kyndighed, så burde det altså ikke være en uoverkommelig proces. Skulle det dog vise sig at være lidt svært, så kan man jo altid bede nogle bekendte om hjælp.   

Gør det selv

3. Besøg en af de åbne haver 

Når ens konto ikke bugner af penge til at rejse for, så findes der heldigvis andre måder, hvorpå man kan komme til at se noget smukt, uden at man ofte behøver at køre specielt langt for det. I Danmark findes der nemlig en række haver, som er åbne for befolkningen at besøge ofte enten gratis eller få ganske få penge. 

Nogle af disse haver er f.eks. Rosenhaven i Mariager, Kornerupgård, Milbakhaven, såvel som en række slotshaver ved landets slotte. På den måde kan du altså komme ud i naturen og opleve forskellige stilarter indenfor havearbejde. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *