Udviklingen af lån på nettet er eksploderet

Penge
132u.jpg

De lynhurtige og nemme kviklån, som optages online, er eksploderet i vækst gennem de seneste år. Forbrugerne har fået super nem adgang til hurtige penge og skal ikke igennem en lang ansøgningsproces for at blive godkendt. Og som på mange andre områder har internettet de seneste år virkelig vundet terræn, når det handler om at fange forbrugernes interesse.  

Udvikling

En ny måde at låne på

Én af de mærkbare forskelle mellem banklån og online lån er, at de online lån er ekstremt hurtige at optage. Du udfylder et kort ansøgningsskema og vedlægger typisk årsopgørelse og de seneste lønsedler. Inden for få minutter får du en godkendelse eller en afvisning. Hvis du får en godkendelse, vil du samtidig få en lånekontrakt på det beløb, du har ønsket og med de medfølgende vilkår og kriterier for at optage lånet. 

Kan du acceptere lånet, har du pengene på kontoen inden for 1-2 dage. Der er således fart på låneprocessen – og i særdeleshed hvis du sammenligner med bankerne. Her kan det typisk tage nogle uger at få et lån udbetalt, fordi låneprocessen er langt mere bureaukratisk. Du skal desuden typisk også stille sikkerhed for lånet, enten ved pant eller kaution. De online lån kræver derimod ingen sikkerhed.

Du behøver hverken at tale med nogen på forhånd eller redegøre for, hvad du skal bruge pengene til. Og det er således også en mere fleksibel måde at låne penge på.

Hvad hvis du allerede står registreret i RKI?

Hvis du har gæld i forvejen, og har været så uheldig at blive registreret i RKI, vil det blive svært at optage lån. Det gælder både banklån og online lån. Det skyldes selvfølgelig, at låneselskaberne bliver usikre på, om du kan betale pengene tilbage, når der er andre lån, du endnu ikke har kunnet tilbagebetale. Lån penge trods RKI hos enkelte låneselskaber på nettet, men her skal du være særligt opmærksom på lånevilkårene og særligt de konsekvenser, der kan være ved ikke at betale tilbage til tiden. 

Onlinelaan

Ulemper ved de hurtige lån på nettet

Selvom danskerne elsker online lån, og trods de mange fordele vedrørende hurtig låneoptagelse, ingen sikkerhedsstillelse og intet formøde, så er der selvfølgelig også enkelte ulemper. Og det største ulempe, som du skal være opmærksom på, er, at onlinelån typisk er noget dyrere end banklån. Det er derfor meget vigtigt, at du læser lånevilkårene grundigt igennem, inden du skriver under, så du kender alt til gebyr, omkostninger til administration og renter. Du bør også holde dig til en meget kort tilbagebetalingstid, så du ikke kaster en masse penge efter renter. Og så skal du for alt i verden overholde den aftalte afdragsordning – den er meget dyr at misligholde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *