Rejsen starter hjemmefra – hver dag

Statue_i_et_træ
132u.jpg

Vi elsker at rejse, og var vi ikke i en krisetid, ville antallet af sommerferierejsen sikkert toppe igen i år. Det gjorde det nemlig sidste år og året før det.

Vi rejser mere, og vi rejser, når vi kan komme til det. Det er der ikke noget negativt i, andet end omkostningerne på klimaet, hvis det foregår med fly.

Men rejser vi to uger om året for bare at slippe væk fra det hele, kan det være rejsen skal starte hjemmefra. Måske er det din hverdag, der skal ændres, så du får mere ud af den – og ikke vil slippe væk.

Mindfulness

At rejse væk fra hverdagen

Det at rejse væk fra vores hverdag, er heller ikke en særlig ny ting. engang var vi nomadefolk, men også efter det rejste vi. Det kunne være pilgrimsture, der til forveksling ligner sabbatårs turene.

Den kedelige hverdag, hvor vi kender alle og intet virker til at forandre sig, vil vi gerne lige slippe for et par uger om året. Det er helt forståeligt, men måske er det ikke den mest holdbare løsning på den lange bane.

Det har vist sig, at der store omkostninger på f.eks. klimaet, når vi flyver på chartertur til Spanien. Måske skal vi lære at rejse på en anden måde. Så vi også får mere ud af det.

Det kunne være ved at spare op – gøre som de pilgrimsrejsende – og tage på længere rejser. Det kunne være hele familien i en måned eller to eller længere. Så kan rejsesulten mættes for et par år.

Indret din hverdag, så du gerne vil hjem igen

Udover klimadimensionen er der noget andet, vi må overveje, når vi rejser ud. Hvad er det vi rejser fra? Er de to uger på Chartertur så nødvendige, at de bare skal være der?

I så fald kan det være hverdagen, der skal lægges om. Er det måske jobbet, der ikke gør dig glad længere. Er det kærligheden i parforholdet, der trænger til at blive genfunden. Det kunne også være boligen eller byen, der skal genovervejes. 

Hvis de to uger er så nødvendige, at du skal gå på kompromis med alt andet, er det måske være at tænke lidt over. For hverdagen må være det vigtigste for os, det er jo der, vi er det meste af tiden.

Hængelås

Husk de små ting, og nyd rejsen fremover

Med det skrevet skal vi ikke angre vores rejselyst, den er der heldigvis for at blive. Det er blot vigtigt at passe godt på, især skal du huske at låse din dør.

Når vi rejser fra boligen i flere dage, er det vigtigt at huske at låse og lukke alt. Slå også alarmsystemet til, hvis I har det. Dette kan sørge for at holde indbrudstyvene ude, men hvad nu hvis du kommer hjem igen og opdager, at du har tabt husnøglerne ovre på stranden ved sommerhuset? 

Bare rolig, du kan få fat i en låsesmed. Låsesmede har tit 24/7 udrykning, så du kan få hjælp på alle tider af døgnet. På den måde er du sikret, at din ferie ikke får en sur slutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *