3 Gode Fifs Til Bedre Husholdningsøkonomi

132u.jpg

At få pengene til at passe hver måned er en øvelse for de fleste. Tit lykkes det lige, og vi kommer ud med næsen på skindet. Men af finde plads i budget til at spare lidt op, ja det er straks en anden sag, hvad enten vi snakker om opsparing til ferie, pensionen eller investering. Der skal luft i budgettet, og det kan være rigtig svært selv at skulle finde, og derfor får du her 3 gode råd til hvordan du kan få flere penge. Det er sammenlign a-kasser, sammenlign forsikring og sæt penge af hver måned.

Sammenlign A-kasser

De fleste har stadig den a-kasse de meldte sig ind i dengang de studerede, eller måske da de sidst skiftede job. Og dengang var det nok ikke det økonomiske argument der vejede højest da der skulle vælges, men mere hvilken a-kasse der virkede bedst, eller havde de bedste tilbud og kurser (eller måske fester hvis det er den helt tilbage fra studietiden). Selv hvis man valgte den dengang billigste kan der ske store ændringer på bare få år.

Det er derfor en rigtig god ide at gennemgå sin a-kasse hvert år, og se om ikke der kan være penge at spare ved at sammenligne de forskellige a-kasse tilbud. Det kan der for langt de fleste. Nogle sparer mange tusinde kroner hvert år mens andres besparelse er lidt mere beskeden – men det tager kun en times tid og så er det også en okay timeløn. Selv hvis du ikke skulle spare penge ved at skifte kan du så i stedet glæde dig over at du har den billigste a-kasse og samtidig få fjernet den dårlige samvittighed over at du endnu ikke har fået det undesøgt.

Sammenlign forsikringer

Ligesom med a-kasser har forsikringer det også med at udvikle sig. Priser stiger og falder, og der kommer hele tiden nye firmaer og nye produkter på markedet. Og så ændrer dine behov sig også – måske er det i virkeligheden nogle helt andre forsikringer du har brug for nu end da du tegnede dem i tidernes morgen.

Derfor kan man passende gennemgå sine forsikringer samtidig med at man også kigger på sin a-kasse. Der er i hvert fald penge nok at spare, og som regel kan man også få sit nuværende selskab til at sætte præmien ned bare ved at sige at man har fundet et billigere alternativ – og det er jo også værd at tage med.

Sæt penge til side

Vi mennesker har det med at bruge de penge vi har. Det er den eneste forklaring på at bankkontoen hver måned balancerer mod 0. Den eneste forklaring på hvordan vi ikke synes vi får flere penge selvom der kommer en lønforhøjelse. Pengene bliver simpelthen brugt uden at vi tænker over det.

Men hvad ville der ske hvis du i stedet for en lønforhøjelse fik en lønreduktion? Så ville du sikkert bare bruge færre penge – uden at det var synderligt svært. Det er det, som det sidste råd går ud på. Du skal simpelthen lave en ny bankkonto som du hver måned overfører et beløb til. Du skal sætte beløbet til at overføre den dag du får løn ind, sådan at du slet ikke rigtig når at se det på kontoen. Det kunne jo passende være de penge du har sparet på a-kasse og forsikringer plus et ekstra beløb hver måned.

Lad og sige at du hver måned sætter 3000 over. Det er mange penge, men du ville nok godt kunne klare det. Måske mærker du det næsten ikke. Og så når året er slut har du 36.000 stående på en konto – og det er alligevel også en slat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *