Gode gamle opskrifter hitter

132u.jpg

Elsker du også mormors hjemmelavede frikadeller med kartofler og brun sovs eller mors hakkebøf med bløde løg, så er du ikke den eneste. De gamle opskrifter kan stadigvæk få de fleste danskeres munde til at løbe i vand og det er ikke kun hos den ældre generation. De unge bruger måske ikke lige så meget tid i køkkenet som de tidligere generationer gjorde det, men maden er bestemt ikke upopulært hos den yngre del af befolkningen.

De gode gamle klassikere

Der er altså bare ikke noget bedre end en god omgang stegt flæsk i persillesovs, men hvordan er det nu lige man laver sådan en lækker ret når mor bor i den anden ende af landet? Heldigvis bugner det med gode gamle danske opskrifter på internettet som er lige til at gå til. Alt fra boller i karry til lækre koteletter eller flæskestegen med sprøde svær og mange andre af de gode klassikere er at finde her. De er som da mor lavede dem da man var lille og selvom ens egen mor naturligvis er den bedste kok i verden, så er det ikke altid så svært som det ser ud hvis man vil gøre hende kunsten efter. Mange af os er vant til at lave den hurtige og nemme spaghetti bolognese eller den klassiske lasagne hvilket i længden godt kan blive en smule ensformig. Det er nemt i en travl hverdag at kaste sig over de hurtige retter i stedet for at bruge tid på de måske nogle gange lidt mere komplicerede retter der godt kan tage længere tid. Men fortvivl ej hvis dine evner i et køkken ikke er på højde med de berømte stjernekokke for de fleste kan faktisk godt være med. Det vigtigste er bare at man besidder en god portion tålmodighed og dernæst at man tør kaste sig ud i et nyt univers af mad. Mulighederne er mange og ingen er for uerfarne til at kunne være med.

De sundere udgaver

Ulempen ved de gode gamle danske klassikere er at det nok ikke er dem der indeholder flest ingredienser i madpyramiden. Ergo er de ingredienser der indgår ikke dem vil skal indtage allermest af. Tværtimod. Mange af retterne indeholder store mængder fedt, ofte fra kødet og sovsen, og man er ikke nærig med mængden af fløde og smør. Den skulle jo gerne smage af noget. Desværre er det jo ikke lige det der er bedst at fylde sig med hvis man samtidig også ønsker at passe bare en smule på figuren. Der er det nok en bedre idé at holde sig til de lidt mere sunde og fedtfattige opskrifter. Men selvom det måske ikke lige er som da mor lavede mad, så findes der utallige af gode opskrifter til den sunde hverdag. Al mad behøver altså ikke at være usundt for at smage fantastisk. Det burde flere af os måske sande så vi også kan kaste os over andre retter end lige akkurat dem som mor lavede igennem vores barndom.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *