Hårtrimmere – for private og professionelle

132u.jpg

Moden ændrer sig hele tiden og med denne ændres vores tøj, vores hår, ja selv vores hudfarve. Det er ikke mere end bare 15 år siden at både piger og voksne kvinder gik i store Buffalo støvler, mens drengene havde spiralsnørebånd i skoene. I dag er det pludselig blevet moderne for mænd at have fuldskæg, og i morgen kan det være at skægmoden endnu en gang vil ændre sig til det stik modsatte.

Mode skifter som vinden

Det kan være svært at følge med den hurtigt skiftende mode, og det kan være endnu vanskeligere at finde pengene til at deltage i ræset. Især hårmoden og skægmoden kræver, at man trækker pungen op af baglommen oftere end man egentlig har lyst til, da håret og skægget jo hurtigt vokser ud igen efter en omhyggelig omgang hos frisøren eller barberen.

Frisørhåndværket går flere tusinde år tilbage, og håret har altid været en vigtig og betydelig del af enhver persons individuelle identitet og personlige udtryk. For eksempel mente man i det gamle Afrika, at sjælen fandtes i håret, og derfor havde frisøren selvfølgelig en meget høj status blandt stammefolkene og en stor betydning for folkenes identitet og kultur. Denne identitetsfølelse og ophøjelse af håret ses stadig tydeligt rundt om i hele verden.

Nye værktøjer har gjort frisørens job nemmere

I dag er det blevet meget lettere og hurtigere at forandre, tilpasse og forbedre ens personlige udtryk igennem håret. Dette skyldes ikke mindst den hurtigt udviklende teknologi, som har givet frisørhåndværket nye elektriske værktøjer som for eksempel hårtørreren og hårtrimmeren.

Hårtrimmeren har ikke kun gjort det muligt at give en hurtig frisering med præcise cuts. Den har også åbnet op for en række af nye muligheder, der kan benyttes til at skabe en ny og moderne frisure. For eksempel kan man i dag, på grund af hårtrimmeren, lave de populære ’fade cuts’, som ofte ses i siderne og i nakken af en moderne herrefrisure. Ved en ’fade cut’ ændres frisurens hårlængde gradvist fra kort i bunden til lidt længere i toppen af nakken og siderne. På den måde vil det altså se ud som om, at hårfarven falmer fra toppen af frisuren til bunden af frisuren. Da dette kræver mange millimeter præcise klipninger, vil det næsten være en umulighed at lave en frisure med et acceptabelt ’fade cut’ uden en hårtrimmer. Det er dog ikke alle hårtrimmere der er lige gode, og derfor skal man altid huske at læse en hårtrimmer test inden man køber den.

Hår – kun som skæg og på hovedet

På trods af, at det for tiden er populært for mænd at have et fyldigt skæg (men selvfølgelig stadig trimmet med en skægtrimmer) og en høj frisure, er det langt fra alle steder på kroppen at håret er ønsket. Faktisk er det for tiden kun moderne at have hår på hovedet og i ansigtet, hvilket kun er en meget lille del af hele menneskekroppen. Hår på brystet, på ryggen, på skuldrene og under armene er alle hårtyper, som i dag anses som uønskede, uattraktive og generende. Dette kan skyldes, at hårenes varmeisolerende funktion ikke længere er en nødvendighed for mennesket, da vi for længst har vænnet os til at gå med tøj og beklædningsgenstande, der får os til at holde varmen.

Med en hårtrimmer kan du hurtigt få opfyldt dine ønsker om et moderne og personligt hårlook. Du kan få millimeterpræcise hårlængder samt skæglængder, og du kan holde din uønskede hårvækst nede, så du kan booste din egen selvtillid i hverdagen og når du er sammen med din partner. Derudover kan en hårtrimmer i hjemmet spare dig for at spilde op til flere tusinde kroner på at blive friseret i diverse frisørsaloner, da du med blot en hårtrimmer, en saks og en tyndersaks selv kan klare dine basale friseringer i hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *