Sådan klarer du overlevelsesturen

132u.jpg

Elsker du friluftsliv og er du samtidig den helt store eventyrer som elsker at rejse rundt som backpacker, er der en del udstyr der er godt at have styr på inden du rejser af sted.

Det uundværlige grej

Først og fremmest må man anskaffe sig et ordentligt telt som skal kunne tåle al slags vind og vejr. Der er ikke noget værre at tage af sted på overlevelsestur med kammeraten og så er teltet gennemblødt allerede som man skal lægge sig til at sove den første nat. Det er nemt og billigt at købe sine telte på nettet men det kræver naturligvis at man inden da har sat sig ordentligt ind i hvad det er man har behov for. Er man alene af sted eller det hele drengegruppen der skal af sted afgør selvfølgelig størrelsen på teltet. Der er heller ikke nogen grund til at slæbe rundt på et ottemandstelt hvis det kun er dig og kammeraten der skal på tur. Samtidig er det heller ikke praktisk at købe et enmandstelt hvis man er fire gutter af sted. Udover et ordentligt telt er det også vigtigt at erhverve sig en god termosovepose, så man kan klare de kolde nætter som måske kommer ned på minusgraderne. Det kan både være en rigtig ubehagelig og kold oplevelse men ikke mindst livsfarligt hvis man ikke har anskaffet sig en ordentlig sovepose, så man kan holde sin kropstemperatur oppe hele natten igennem.

Når man er af sted og det begynder at blive mørkt er der naturligvis ikke lige et par gadelamper der kan lyse tusmørket op. Derfor er det altid en god idé at have noget lys med sig på turen. En lommelygte kan selvfølgelig være en idé men en pandelampe er ofte endnu mere praktisk da man med den på hele tiden kan lave noget med begge hænder samtidig. For den lidt mere garvede eventyrer kan det også være værd at få fat på en solcellelampe. Så er man ikke afhængig af at skulle have opladede batterier med på turen, særlig ikke hvis man er af sted længere tid ad gangen. Sådan udstyr kan man blandt andet finde på G+.

Hvad med maden?

Men hvad hvis man aldrig har prøvet at tage på sådan en overlevelsestur før? Hvor starter man og hvor ender man? Et udmærket sted at starte er på siden her. Her kan man få et godt overblik over hvordan man kan klare sig på egen hånd i den vilde natur når man ikke lige har tasken pakket fuld af mad og selv må finde frem til føden. Hvis man har valgt at slå sig ned i nærheden af en sø er der blandt andet idéer til hvilke fisk man skal forsøge at gå efter og hvilke fisk man helst skal holde sig fra. Det er altså bare med at komme ud i den danske natur og vise at man sagtens i år 2015 kan leve som den vildeste Rambo med alt hvad der følger med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *