Forbrugerens kvalitetstest

132u.jpg

Kvalitetsundersøgelse er blevet en stor del af den måde, hvorved man i dag køber varer. Dette skyldes den store kildekritik, man har fået til verdensmarkedet, samt dertil den mistro, som man nærer til produkter, man ikke har købt før. For den daglige forbruger er dette ikke en begrænsning eller en tidssluger, idet det ikke tager særlig lang til at undersøge produktets anmeldelse. Det tager højst fem minutter, og herefter har man en klar forståelse af, hvad andre forbrugere mener om produktet. Denne del af købsprocessen er særlig vigtig, når man ikke har kendskab til produktet i forvejen, og det er da også med et produkt af denne kaliber, vakuumpakkeren, at nedenstående artikel er fokuseret.

Vakuumpakkeren er en sjov størrelse. Det er ikke et produkt man ofte stifter bekendtskab med, og den gængse dansker har derfor sjældent erfaring med produktets kvalitet. Man har svært ved at skelne de ”gode” fra de ”dårlige, og man kan måske kun læne sig en smule op af produktets mærke.

Dette er da ikke nogen holdbar løsning, og som udgangspunkt er forbrugeren udmærket godt klar over dette. Derfor tyer man ofte til ekspertvurderinger, som består af sidelange artikler, der har fokus på produktets teoretiske kvalitet. Denne anmeldelsesform er da også udmærket, men den er samtidigt ikke så brugervenlig, som man kunne have håbet på, idet den lægger vægt på nogle forhold, som langt fra er betydningsfulde for forbrugeren i dagligdagen.

Forbrugeranmeldelser

Dette er navnet på den metode, hvortil man kan ty, hvis man ikke er tilfreds med eksperternes vurdering. Denne har nøjagtig det udgangspunkt, som eksperterne synes at mangle, og selvom man ikke ved præcist hvordan produktet fungerer, kan man fortrøste sig med, at det er en praktisk vurdering, der har udgangspunkt i en brugs- og hverdagssituation – netop det du selv skal bruge produktet til.

Forbrugertesten er i praksis en af de mest overskuelige og brugervenlige metoder, hvorved man kan vurdere en vakuumpakker ud fra. Helt konkret rangerer den markedets typevarer efter forbrugerens anmeldelse, således at den bedste er nummer ét, mens den ”dårligste” har det højeste nummer. Man har således mulighed for at sammenligne de forskellige vakuumpakkere, og ud fra en samlet vurdering kan man foretage et valg med god samvittighed. Det er også en exceptionel mulighed, hvorfor man kan sammenligne kvalitet og pris. Med udgangspunkt i forbrugernes rangering, kan man nemlig sammenligne dette med de enkelte produkters pris, hvorfor man kan få en ide om, hvor meget man egentlig betaler for eksempelvis brand og mærke. Man får ofte også den forståelse, at det ikke er for sjov, at nogle produkter er dyrere end andre. Det hænger nemlig tit sådan sammen. At det er bedste produkter, som også er bedst.

Vi mener, at enhver forbruger bør undersøge produktets forbrugeranmeldelse, idet den ofte er med til at findjustere valgprocessen. Ofte er det også det dyreste produkt, som er bedst, men for ikke at blive overrasket senere, kan man da lige så godt undersøge det alligevel. Således er man på den sikre side, og hvem ved? – måske er det anderledes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *