Sådan sparer du penge i dit køkken

132u.jpg

Man siger gerne at køkkenet (sammen med badeværelset) er det dyreste rum i et hus. Det er i hvert fald sandt når det skal sættes op. Køkkenelementer kan koste det hvide ud af øjnene, og alle maskinerne og komfuret er noget der virkelig kan trække tænder ud. Men så holder det til gengæld også i mange år.

Men også i hverdagen er der mange der bruger alt for mange penge på deres køkken – helt uden grund. Det er jo aldrig sjovt at kaste penge ud af vinduet, så derfor får du her nogle gode råd til hvordan du kan spare nogle penge ude i køkkenet:

Køleskabet

Det første sted du skal kigge er uden tvivl på køleskabet. Mange har stadig det køleskab stående som de købte dengang de satte deres køkken op, og det er en stor fejl. Udviklingen inden for køleskabe sker nemlig hele tiden så hurtigt at de bliver bedre og bedre til at udnytte strømmen optimalt, og på den måde bruger meget mindre strøm end hvad de gjorde for bare 10 år siden. Et nyt køleskab vil derfor hurtigt kunne betale sig hjem, samtidig med at du får en bedre model. Det kan godt betale sig at læse en masse køleskabs tests inden du vælger hvilken model det skal være, da der godt kan være stor forskel på de enkelte modeller og hvor gode de er – og hvis du køber nyt skal du have det bedste af det bedste.

Husk også at ud kan sælge dit gamle køleskab på den blå avis til nogle der ikke går lige så meget op i strømforbrug, og på den måde få nogle af dine penge igen.

Opvaskemaskinen

Ligesom med køleskabet er der også mange penge at spare i strøm ved at skifte en gammel og ineffektiv opvaskemaskine ud med en nyere, så har du den samme gamle så prøv at mål hvad den egentlig bruger i strøm. Og lige med opvaskemaskiner kan der være dobbelt penge at spare, for gamle opvaskemaskiner har også et stort vandforbrug, så der kan være dobbelt penge at spare.

Oven i det så bruger de fleste faktisk deres opvaskemaskine forkert, så det er der en chance for at du også gør. Folk har det nemlig sådan med at man bare bruger det samme program uanset hvad og hvor meget der er i opvaskemaskinen. Og det er dumt.

Producenterne har nemlig gjort det sådan at der er forskellige programmer alt efter hvad der er i maskinen, og ved at vælge dem i stedet for det samme program altid så kan du spare i både strøm og vand.

De øvrige hvidevarer

Også de øvrige hvidevarer der er i køkkenet skal du gennemgå med en tættekam for at se om der er penge at spare (det er der som regel). Gå ind på test-nu og se hvad de moderne modeller koster, hvor meget de bruger i strøm osv. og sammenlign med hvad det du har nu bruger i strøm. Så kan du se hvor meget du sparer om året, og hvor meget det koster dig at skifte.

Husk også at du kan sælge dine gamle modeller, så det du kan få for dem skal du også trække fra, og gør du det kan det som regel altid betale sig at skifte gamle strømslugende modeller ud med nye effektive – og så er det også bedre for miljøet.

Det var et par gode råd til hvordan du kan spare nogle penge i køkkenet og bruge dem på noget sjovere. Hvis du har gode råd til hvad man ellers kan spare penge på så skriv dem meget gerne til os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *