Anderledes Personalegaver

132u.jpg

At få en flaske vin eller en kurv med chokolade er noget de fleste medarbejdere har prøvet 1000 gange, og hold da op hvor er de efterhånden ved at være trætte af det. Det er da meget fint at få en gave af virksomheden, men behøver det virkelig være så ideforladt? Nej, det gør det ikke, og hvorfor ikke give nogle gaver som på samme tid er gode, overraskende OG kan have en positiv effekt på dem der får dem? Det får du nogle ideer til her.

En e-bog om 5 2 kuren

Hvis du ikke har hørt om 5 2 kuren må du have levet under en sten de seneste år. Denne populære kur har slået salgsrekord på salgsrekord, og tusindvis af danskere har allerede prøvet kuren og mærket dens positive effekter. Hvorfor ikke give en e-bog om kuren som gave? Du kan købe 5 2 kuren – en kur der dur hos Saxo eller andre steder på nettet. Husk at du skal købe en unik kopi per person, du kan ikke bare købe én udgave og så kopiere den til alle. Har du mange medarbejdere kan det sikkert bedre betale sig at kontakte denne side om 5 2 kuren da du her sikkert kan få rabat når du køber mange e-bøger.
E-bogen kan selvfølgelig ikke stå alene. Indfør faste fastedage på arbejdspladsen, det kunne f.eks. være mandag og onsdag eller tirsdag og torsdag, og sørg for at kantinen laver faste-venlige frokostretter. Så får du medarbejdere der både bliver mere effektive og senere hen kommer til at takke dig for deres vægttab – og det er noget der huskes når vi snakker medarbejderloyalitet.

Et par gode løbesko

Denne gave er lidt mere besværlig da det kræver at du kender alles skostørrelser. Gør du ikke det kan du selvfølgelig give et gavekort i stedet, men så risikerer du bare at de giver gaven videre eller køber noget helt andet.
Nå, men pointen med denne gave er at få folk ud at løbe. Det er sundt og giver energi, og så er løb bare godt for både krop og sjæl.

Ligesom gaven med 5 2 kuren kan løbeskoene selvfølgelig ikke stå alene. Hvis du for alvor vil have effekt af det så skal du lave et eller andet internt system hvor man kan se hvor langt hinanden har løbet og på den måde inspirere og motivere hinanden, og har du råd kan du også lave forskellige slags interne konkurrencer og give feriedage eller lønbonus som præmie.
Er der bade på arbejdspladsen kan du også give en times fri en gang om ugen til at man kan løbe og tage et bad – på den måde er du da sikker på at folk kommer ud, og ikke bare har skoene stående hjemme i skabet.

Håndvægte

Det sidste gavetip i denne omgang er håndvægte, og ligesom med løbeskoene er der nogle klare sundhedsmæssige fordele i at styrketræne med håndvægte. Og det gælder både om du er 23 og intern lærling eller om du er en overvægtig kvinde på 60. Træning med håndvægte er sundt, og skal opmuntres.
Men ligesom med løbeskoene kan du ikke forvente at mange får dem brugt hvis du bare giver dem og ikke gør mere ved det derefter. Sørg for at holde nogle interne konkurrencer, giv fri til at træne i arbejdstiden eller find på noget helt tredje og smart. Bare du får folk til at bruge dem, for det kommer altså til at kunne mærkes både på det interne sammenhold, på den generelle tilfredshed og også på effektiviteten hvis alle bliver lige lidt sundere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *