Det er sundt at rejse

132u.jpg

Vi er så optagede af det gode liv og gør alle vores bedste for at leve længe og havde det godt. Der er mange elementer, der er med til at give den livskvalitet, som vi forbinder med en god tilværelse. Eksperterne er ikke altid enige om, hvad der har mest betydning for velværet, men ernæringsrigtig kost, motion, fast arbejde, familie og gode venner og sunde interesser, holder os friske og glade. Betydningen af at rejse, er noget vi alle mærker, når vi har været afsted, men ikke noget, som vi altid er så bevidste om også øger sundheden.

Det er af vital betydning for vores mentale velbefindende, at forlade vores matrikel en gang i mellem og komme ud og opleve med egne øjne, hvordan Verden ser ud og andre kulturer fungerer. Her behøves ikke være tale om de store eventyr til eksotiske steder, men mindre rejser giver også indtryk og inspiration, som alle kan bruge.

Oplev Verden – inden det er for sent

Prioriter rejser for jeres familie. Sørg for at tage børnene med ud, inden de står på egne ben og begynder at gå deres egne veje. Når man rejser i de yngre år, så behøver man hverken sammen grad af komfort eller tryghed, så det gælder om at tage af sted, imens man har både den gode fysik og eventyrlysten i behold.

Der findes mange forskellige former for oplevelsesrejser for familier. Selvom børnene er meget små, kan man sagtens komme ud i Verden, hvis bare man indstiller sig efter deres tempo og interesser. Der har været en del artikler i Jyllands-Posten om unge børnefamilier, der har pakket rygsæk og klapvogn og er fløjet afsted. Mange er begyndt at se fordelen i at bruge en del af deres barsel under varmere himmelstrøg, hvor man som familie får unikke oplevelser sammen i solen, i stedet for at sidde hjemme i gråvejr med havregrøden.

Skolebørn vil elske at opleve centrale steder i Europa, som de har hørt om i historietimerne. Disse oplevelsesrejser, kan næsten blive dannelsesrejser, hvor teoretisk viden lagrer sig anderledes. Det er noget andet at gå på en vulkan end bare at se billeder af den.

Selv de mest mugne teenagere elsker en rigtig storbyferie. Med de billige flybilletter der er på markedet i dag, så behøves I ikke blive indenfor Europa, men kan godt komme til de helt store byer og oplevelser, for rimelige penge.

Alle rejser starter på nettet

Sæt jer sammen og lav en aften ud af at søge gode rejsemål på nettet. Tag de store børn med på råd og lyt til deres forslag og drømme. De kan også sagtens forstå økonomiske begrænsninger og undværer gerne luksus, hvis bare I kommer afsted og ikke lader det blive ved tanken. En oplevelsesrejse vil medvirke til at styrke sammenholdet og fællesskabet i familien, fra det øjeblik den kommer på tegnebrædtet. Når I vender hjem igen vil i have så mange dejlige minder at dele, der helt sikkert kommer frem, når hverdagen igen begynder at blive lidt trist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *