Få en billig fagforening

132u.jpg

Hvilken fagforening skal man vælge? Det er ikke altså lige nemt at finde en billig fagforening. Fagforeninger er for det første meget forskellige både i forhold til pris og i forhold til, hvad de tilbyder. Der er måske mange unge, der ikke kender til muligheden, og ved hvad de bruges til, samt hvad deres rettigheder er som medarbejder på en arbejdsplads. De er måske heller ikke klar over, hvordan man kommer ind i en fagforening. Men det kan være en god idé, da de kan vise sig at få betydning for forholdene omkring ens fremtidige arbejdsliv. Fagforeningerne er ikke et nyt koncept. Derimod har de eksisteret i rigtig mange år.

Hvorfor en fagforening?

Fagforeninger er noget man især kender i Danmark, men hvor mange er egentlig meldt ind i en. Der findes mange forskellige slags fagforeninger, da de ofte er rettet mod forskellige brancher. Det kan være en god idé at melde sig ind i fagforening, hvis man er på arbejdsmarkedet.  De har som hovedopgave at tilgodese lønmodtagerens interesser.

De kan betragtes som ens ”forsikring”, hvis der opstår problemer på ens arbejdsplads. Lige såvel som man har forsikringer til andre ting, det kan være rejseforsikring, indboforsikring eller ulykkesforsikring, så kan man altså få hjælp, hvis man har brug for at få afklaret arbejdsrelaterede spørgsmål.

Fagforeningerne kan bl.a. hjælpe, hvis man har spørgsmål omkring løn og ansættelsesvilkår. Derudover tilbyder de også rådgivning i forhold til forhandling af ansættelseskontrakter. Men det kan også være hensigtsmæssigt at søge hjælp i sin fagforening i forbindelse med strejker og  fyringer på arbejdspladsen. Derudover kan de benyttes, hvis der opstår længerevarende sygdom eller man kommer ud for en skade. Yderligere kan man henvende sig, hvis man oplever at ens arbejdsgiver ikke retter sig efter overenskomsten og diverse aftaler. Foreningerne er netop til for at man som lønmodtager ikke skal stå alene med meget store og ofte besværlige problemer, som ofte er årsagen til henvendelsen. Fagforeningen skal altså ses som medarbejderens sikkerhedsnet.

Gode råd når man skal finde en fagforening

Der er mange andre lande, hvor man ikke har mulighed for at blive medlem af en fagforening. De kender simpelthen ikke til princippet og fordelene ved det. Det ved vi heldigvis i Danmark, men derfor kan det godt være svært at finde ud af, hvilken fagforening man skal melde sig ind i. På diverse hjemmesider er det muligt at indtaste jobfunktion, og så finder maskinen selv ud af, hvilken fagforening der vil være bedst. Det kan være en god idé at finde ud af hvad de enkelte fagforeninger kan tilbyde og til hvilken pris, så man kan få sig et godt overblik. Det kan være en fordel at få en billig fagforening ved at gå ind på en oversigtside og undersøge markedet til bunds. Det er også muligt at ringe til de forskellige foreninger og få en snak omkring, om ens behov stemmer overens med det, som de kan tilbyde. Som medlem i en fagforening har man tit og ofte forskellige medlemsfordele. Det kan blandt andet være i form af forskellige ferietilbud til medlemmerne. Det kan være en måde også at få flere medlemmer på ved at tilbyde diverse fordele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *